Tags

, , , ,


Ayer Tawar & Setiawan, 29.10.2012 – Maksud Lawatan sambil belajar adalah bertemu dan berjumpa ahli – ahli NuBe yang datang dari pelbagai latar belakang peribadi yang baru masuk bekerja ke sektor perbankan tanahair. Rata – rata ahli yang kami temui tidak tahu peranan sebenar NUBE dan wujudnya perjanjian kolektif antara pihak bank dan NUBE.

Mereka yang dalam lingkungan umur awal 20an kehairanan ini adalah staff yang baru diambil bekerja dan sudah menyertai NUBE melaui ahli – ahli NUBE yang senior. Walau bagaimanapun mereka mula mengenali kami setelah diperkenalkan oleh IRC dan ahli – ahli senior NUBE ditempat kami berkunjung di setiap cawangan.

Ternyata lawatan kami kali ini dapat mencapai iaiatu ahli – ahli baru mula mengenali kami AJK NUBE Ipoh setelha diperkenalkan oleh abang – abang dan kakak – kakak yang senior bagi menyambung keseninambungan NUBE Ipoh dan ahli – ahli di Ayer Tawar dan Setiawan.

Dalam hal – hal lain lawatan kali ini kami menerima beberapa aduan daripada ahli – ahli NUBE yang menghadapi masalah dengan pengurusan masing – masing. Semua masalah berkenaan telah dan akan diselesaikan tidak berapa lama lagi.

Sekian laporanĀ  GGI untuk berita NUBE