Tentang Saya yang kekawan perlu tahu….


Gambar saya dan Isteri 30 tahun yang lalu

Gambar terkini

Itulah serba sedikit tentang diri dan keluarga Mentol Bulat @ Lampu dan Mentol

Salam kekawan semua yang baru mengenali……

Saya berasal dari Sungai Siput u Perak tetapi kini menetap di Klebang Ipoh Perak hanya 20 minit perjalanan ke Sungai Siput dan 20 minit perjalanan ke bandaraya Ipoh. Saya mendapat pendidikan awal di SK Methodist Sungai Siput dan Menengah di Sekolah yang sama. Tahap pendidikan hanya SPM sahaja.

Ok lah untuk pengetahuan semua pembaca ruang ini, tujuan saya berbloger ini hanya untuk mencari rakan – rakan baru di dunia cyber tak kira di Malaysia, Indonesia, Brunei, Singapura ataupun dimana saja ada umat melayu walaupun kini saya telah jauh meninggalkan dunia cyber atau berinternet ini sejak zaman 20 an lagi.

Dahulunya selama 20 tahun saya bekerja sebagai seorang “Banker” di sebuah bank yang terkemuka di Malaysia….. tetapi kini saya sedang mencuba kehidupan baru dengan memilih bekerja sendiri, berniaga sendiri…semoga sinar lebih baik daripada sebelum ini…apa pun bisnes yang saya lakukan kini dapat meningkatkan kejayaan diri, kemajuan diri, kekayaan diri dan keluarga…dan paling penting kasih sayang kita terhadap Allah, Rasullullah dan isteri, anak – anak dan ibu bapa kita.

Jika mahu berjuang bersama saya dalam bisnes santai lagi tenang…boleh follow saya di

Poster CWIG A

Selitkan nurkilan kekawan semua ke

https://lampudanmentol.wordpress.com

Selamat Datang dan Selamat Berjuang!!!

Branch Committee NUBE Ipoh Branch

dan

Ahli Jawatankuasa Majlis MTUC bahagian Perak

 

Advertisements

14 thoughts on “Tentang Saya yang kekawan perlu tahu….”

  1. Waduuuuuuuuuuuuuuuuuh…tu foto mas sama Mb 30 thn yg lalu???????
    jadi kecilnya bareng???????

    xixixiixix lucu 😀
    Salam kenal Mas
    Salam juga buat Mbx nya dan peri-peri cantiknya 🙂

  2. Terima kasih kembali…. selalulah kita berhubung lepas nee…

  3. Wah sudah dikaruniai 2 malaikat kecil ya..mulia sekali niat mas u/membantu,smga sukses salam u/keluarga

  4. DrSinga said:

    jalan-jalan pagi-pagi ke sini….
    🙂
    pssst…..
    kecik2 dah dating-dating…? 🙂

    • Terima kasih Dr kerana singgah ke blog saya…. Kita tukar link boleh…

      Ya benar Dr Singa itu yang Special dalam hidup keluarga kami sebab perkenalan kami dah terjadi 30 tahun lampau..

  5. aq merupakan bekas anggota NUBE…NUBE mmg banyak berjasa pada anggotanya…satu masa dulu NUBE pernah jatuh akibat skandal Mr. Shanmugan, org tertinggi NUBE…

  6. pantesan tulisannya susah dimengerti, malaysia y?
    salam kenal

  7. Hi, nice to meet you !

  8. kenal isteri dari kecik kew???
    wow,,,,

  9. Gambar dengan isteri masa kecil tu original atau edit?
    Bukan senang nak dapat tu, dari kecil sudah kenal dan ada jodoh pula
    “,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s